Καλως ήρθατε στο Ikariam.gr Blog

Το Blog δημιουργήθηκε από το ελληνικό Team και είναι για όλους τους παίκτες του ελληνικού Ikariam

Μπορείτε να αναρτήσετε ότι θέλετε... Παρακαλούμε να είστε κόσμιοι

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

0.4.0 στον τεστ server

Η 0.4.0 Πιθανόν στον test server θα μπει αύριο.... Οπότε όπως καταλαβαίνετε μπαίνουμε στην τελική ευθεία :p

2 σχόλια:

Ινα είπε...

Γειά σας παιδιά.
Σήμερα διάβασα αυτό το μήνυμα στον κόσμο ΑΛΦΑ και θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια.

Το μήνυμα :
Την 06.10.2010 23:24 ο/η maria_m έγραψε:
> maria_m από τη συμμαχία SOVIET UNION στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
>
> Καλησπέρα, είμαι η Μαρία, διπλωμάτισσα των CCCP. Σας στέλνω αυτό το μήνυμα με την παράκληση να ενημερωθούν όλοι οι σύμμαχοι σας και συμπαίκτες μας για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στη συμμαχία μας. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
> πρίν από περίπου μια εβδομάδα μας ήρθε ένα μνμ από τον Team Leader, όπου μας προειδοποιούσε ότι ορισμένα ονόματα πόλεων συμμάχων μου είναι ενοχλητικά για την κοινότητα και θα πρέπει να γίνει αλλαγή για να μην προκύψουν τιμωρίες....δημοσιοποιήσαμε το θέμα στο φόρουμ και απλά καταφέραμε να τιμωρηθούμε όλοι όσοι γράψαμε για να διαμαρτυρηθούμε...
> Η συνέχεια έχει ως εξής: εχθές ο TL κατάργησε μόνος του τα ονόματα τα οποία κρίνει οτι ενοχλούν την κοινότητα (μεταξύ αυτών τα ANTIFA, Karl Marx -αυτό διαγράφηκε επιλεκτικά σε ορισμένους παίκτες και όχι σε όλους-SenderoLuminoso κλπ). Ανοίξαμε και πάλι νήμα στο φόρουμ για να διαμαρτυρηθούμε αλλά ως δια μαγείας οι περισσότεροι από όσους έγραψαν τιμωρήθηκαν με μπαν 30 ημερών από το φόρουμ, τα νήματα που ανοίξαμε έχουν διαγραφεί και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να τα διαβάσει...
> Σημειωτέον, επειδή δεν είχαμε κάνει καμία παράβαση κανονισμού με τις επιλογές ονομάτων πόλεων, αφού μας έδωσαν τις "τιμωρίες", μεταγενέστερα αλλαξαν τον κανόνα...δεύτερη σημείωση ότι μετά από έρευνα που κάναμε ο κανόνας που αφορά τα ονοματα πόλεων και παικτών με απρεπές περιεχόμενο είναι κοινός σε όλους τους σέρβερ παγκοσμίως αλλά εχει διαφοροποιηθεί στον ελληνικό σέρβερ μετά από παρέμβαση του TL που έγινε χθες.
> Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ούτε δηλώνουμε επαναστάτες του ικάριαμ. απλά όταν μπορώ στο δρόμο να μιλήσω ή να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους τις λέξεις δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απαγορεύεται μέσα σ ενα παιχνίδι...πέρα απ αυτό, δεν μπορεί ένας αμισθος-ανίδεος διαχειριστής να κρίνει ποιά ονόματα θίγουν και ποια όχι το κοινό αίσθημα...
> και τέλος, αν σήμερα ενοχλήθηκε από εμάς, ποιος διασφαλίζει στους συμπαίκτες ότι αύριο δεν θα ενοχληθεί από τον Χ λόγο και από άλλους και δεν θα κάνει το ίδιο και σ αυτούς...το να μη διαμαρτύρεται κανείς τους δίνει το δικαίωμα να το επαναλαμβάνουν τις αυθαιρεσίες τους όποτε και όσες φορές χρειαστεί....αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ο μόνος που μας έχει μείνει αυτή τη στιγμή μιας και οι περισσότεροι παίκτες μας είναι μπαναρισμένοι στο φόρουμ και ότι κι αν δοκιμάσουμε να ποστάρουμε σχετικά με το θέμα απλά το διαγραφουν.
> Αυτά είναι τα "γεγονοτα" που αφορούν τη συμμαχία μας και θεωρώ και τους περισσότερους από τους παίκτες στον σέρβερ....
> Μια σκέψη μας είναι να ζητήσουμε από όσους διαφωνούν με την τακτική του TL να συνυπογράψουμε ένα κείμενο όπου διαμαρτυρόμαστε!
> είμαι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε σχόλιο ή σκέψη.
> Φιλικά
> Μαρία

Ινα είπε...

Τα σχόλια.

Το ικάριαμ είναι ένα παιχνίδι κοινότητας και σε κάθε κοινότητα (φυσική η εικονική) υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις (πολιτικές, θρησκευτικές κλπ).
Μια κοινότητα στηρίζετε στους νόμους (κανόνες στην προκειμένη περίπτωση) και την κουλτούρα της.
Οι διοικούντες την κοινότητα (εδώ διαχειριστές) οφείλουν να διαφυλάσσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αρχή που προκύπτει απο την έννοια της Δημοκρατίας και απο το ίδιο το Σύνταγμα.
Αντιλαμβανόμενοι την ηλικιακή ποικιλία των παικτών συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να υπάρχει μια μεγαλύτερη προσοχή των όσων γράφονται σε αυτή την εικονική κοινότητα.
Επίσης πιστεύω πως μέσα απο αυτήν (την κοινότητα) μπορούμε να αναδείξουμε ηθικά πρότυπα συμπεριφοράς και να εκμαιεύσουμε τους νεότερους σε αυτά.
Απο τα γραφόμενα της φίλης (αν ισχύουν) όμως, αποδεικνύετε μια φασιστική συμπεριφορά των διαχειριστών του φόρουμ η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι πρότυπο για μίμηση απο τους νεότερους της κοινότητας ενώ περνούν και μηνύματα του τύπου : μη μιλάς αν θες την δουλειά σου η ακόμη χειρότερα αν τα αντιπαραβάλουν αύριο με την ζωή τους : μη μιλάς αν θες την ζωή σου.
Ισως φαίνονται ακραία αυτά, όμως στη πραγματικότητα δεν είναι.
Στο θέμα της ονοματολογίας των πόλεων πιστεύω πως και εκεί έχει γίνει μια λάθος εκτίμηση απο τους διαχειριστές.
Τα ονόματα δεν είναι υβριστικά (Karl Marx)και δεν προκαλούν (ANTIFA) όσο κι αν κάποιοι με φασιστοειδείς (κατ΄εμέ) απόψεις, το πιστεύουν.
Μήπως δεν θα έπρεπε να λέγεται και κάποιος άλλος, Βρούτος ? (σκότωσε τον πατέρα του) η ένα σωρό άλλα ονόματα που αν τα ψάξετε θα δείτε πως δεν είναι και τόσο αθώα ?
Βέβαια εδώ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις πολιτικές απόψεις και το επίπεδο μόρφωσης (δεν μιλάω για μόρφωση σχολική) έχουν οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού και του φόρουμ και δεν μπορούμε να έχουμε και λόγο για το ποιοι θα είναι αυτοί.
Αυτή όμως την ευθύνη φέρει ο υπεύθυνος της ομάδας ο οποίος θα πρέπει να έρχεται και σε προσωπική επαφή με αυτούς που θα δέχεται ως διαχειριστές, ωστε να ανιχνεύει στοιχεία του χαρακτήρα τους που ίσως δημιουργήσουν τέτοια φαινόμενα φασιστικής αντίδρασης.
Αγαπητοί φίλοι.
Κοιτάτε οι συμπεριφορές και τα ονόματα να είναι κόσμια και αφήστε την σε βάθος ανάλυση τους.
Σταματήστε να φέρεστε φασιστικά στο φόρουμ με το να κατεβάζεται νήματα τα οποία απλά διαμαρτύρονται.


Υ.Γ.
Μη ξεχνάτε και το blog των χρηστών στο http://ikariam--gr.blogspot.com